Неколку Најдобра куќа растенија

Иако постојат многу зелени растенија може да игра на чист воздух, ефикасно отстранување на улогата на затворен загадувањето, но за реновираните куќи подложен на хемиско загадување, алое, Chlorophytum, Sansevieria и други растенија е најефикасен природен дезодоранс.

Научниците од НАСА по 20 години на истражување покажа дека во услови на 24-часовна осветлување, тенџере на алое може да се елиминира 1 кубен метар воздух содржани во 90% формалдехид; Chlorophytum садови може да биде печки, електрични апарати, пластични производи за дистрибуција на јаглерод моноксид и азотни пероксид апсорбира исцрпени, но, исто така, тргнува 86% од формалдехид; листови и други големи лисја на растенијата листови може да апсорбира повеќе од 80% од затворен штетни гасови. Затоа, во 15 квадратни метри дневна соба, засадени со две саксии на Chlorophytum или Sansevieria, може да се задржи на воздухот свеж, далеку од формалдехид штета.

Покрај тоа, бршлен може да го апсорбира 90% од бензен; агава може да го проголта 70% од бензен, формалдехид 50% и 24% од трихлороетиленот; виси сина може да го проголта 96% јаглерод моноксид, 86% формалдехид. Додека kumquat, калинка, Mirabilis japonica и Haliotis diversicolor посилни отпорност на водород флуорид. Wisteria посилни отпорност на сулфур диоксид, водород, хлор и флуор. Камелија, калинка, Милано за високо токсични хлор, има одреден капацитет за апсорпција и акумулацијата; Gardenia, калинка, Милан може да го апсорбира затворен сулфур диоксид; цитрус и рузмарин воздухот во затворените простории може да се направи бактерии и микроорганизми значително намалена.

Во прилог на погоре мора да биде во услови на осветленост може да го апсорбира затворен штетни гасови во зелени растенија кондензиран цвеќиња, постојат некои цвеќиња во текот на ноќта за прочистување на воздухот, кои се повеќе општи типови на кафеава дланка, кратки сини гарнитури, удар Gaelan , ден, чаша во облик на корени, се одгледува ананас и тигарот Pilan и така натаму. Покрај тоа, овој вид на растение, исто така, има многу очигледна предност - едноставно садење и одржување, што е често, рече дека цвеќиња "добро да се чека."


Post time: Mar-07-2018
WhatsApp Online Chat !