Si të kalojnë në pots lule? Hapat në pots lule

Njerëzit e duan lule në mbarështimin lule në një kohë të caktuar, duhet në lule të baseneve për operacion, zakonisht në pellgun duhet të kryhet në fabrikë të fjetur, herët në kohën e pranverës në fund të shkurtit në mars të hershme, si dhe në fund, si në fillim prill, metabolizmi më i bimëve është i ngadalshëm, në këtë kohë të mbirjes ri rrënjë, nuk lëndim të lehtë në pellgun. Herët në pellgun e të prekshme për të ftohtë, shumë vonë, temperatura dhe rritje të reja rrënjë, në pellgun e bimëve shoqëruese u plagosën. Megjithatë, për bimë të ndryshme mund të ketë kohë të ndryshme të pellgut, fabrikë mishi, duhet të jetë në basenin pas temperaturave fund të pranverës të ngrohtë. Nëse ka ndonjë rrethana të veçanta, për aq kohë sa masat e tjera të mirëmbajtjes sezon për të mbajtur deri me në një pellg. Të tilla si në basenin me në serë në dimër, verë në një pellg nën Charmilles pas mirëmbajtje të kujdesshëm për një periudhë kohe, mund të rritet mirë. Pemët shirat llokum sezonit të fillojnë të lulëzojnë, ndërsa temperatura është djersë e lartë është i vogël, por për shkak të pemëve lagështia mëdha në basenin është gjithashtu shumë e sigurt, miniascape e disa veteran i kalitur, gjithashtu posaçërisht të zgjedhur gjatë sezonit të shirave në pellgun, mendoj se në këtë pika në pellgun është më e dobishme për rritjen.

Në përgjithësi, dy vjet në legen, trimëri e fortë të ftohtë të tilla si kineze u rrit, huang mund të zhvillohet në muajin shkurt. Dallimi ftohtë trimëri të tilla si jasemini dimër, çel llokum në mars. trimëri të ftohtë nga më të keq të tilla si Milano, me një buzëqeshje, mund të jetë në prill.

Në një pellg me fidane pellgut lule jashtë, jo vetëm që duhet të mbajnë në tokë të mirë, dhe nuk mund të dëmtojë pellgu, gjithashtu nuk mund të marrë lopatë për të gërmoj lëndimin rrënjë. Duhet të le tokën e thatë para se të marrë jashtë një tenxhere. Kombinim në pellgun, bimët duhet të jetë clip moderuar, këputni degët dhe twigs, mbivendosje dege, degët e dobëta. Të ndjeshëm të shkurtuar shumë të dobët bimët duhet të jetë, dhe ndonjëherë edhe të shfaros nga baza, të promovuar mbirjes e degëve të fuqishme.

Ndryshimet kur pellgu i ri si për të ri tenxhere lule të papërdorura, për peshqit në ujë të pastër thith 1-2 ditë, le të vetëm mund të përdorni pas ujë plotësisht thithjen. Të tilla si tenxhere lule të papërdorura, sepse pėrshkueshmėrisė baza zvogëlohet, dhe të lehtë e kanë virus dhe rra vezë, për këtë arsye, duhet të ngjyhet në pastrim të pastruar peshkun në ujë të pastër, dhe pastaj ngjyhet në ujë të vluar për 10 minuta, pastaj hiqni për të vënë në ventiluar vend të thatë. Kjo punë duhet të përfundojë para se të marrë jashtë tenxhere.

Ndryshimet kur pellgu i ri duhet të jetë pak më e madhe se pellgut origjinale, kontrolloni ikjen legenit kat, pellgu të vogël fund diametër vrimë prej 1 cm - 2 cm të gjatë të mjaftueshme, pellgu i madh duhet të jetë 3 cm, 4 cm, jo ​​të mëdha të mjaftueshme për të zgjeruar atë . Do të pots lule dhe në fund të mbuluar vrimë gjysmë me një pjesë të pllakave, të vënë një pjesë tjetër në krye, formuar "mbuluar pa mbylljen, bllok dhe vdesin", në mënyrë që ventilimit dhe kullimit. Të tilla si Azalea mbjelljen, camellia, Dahlia, krizantemë, orkide, krizantemë, të tilla si xi kullimit bimore të mirë, më të legenit mat kat disa pllaka të thyera, për të rritur performancën e kullimit breathable. Në pllaka të thyera përhapur një shtresë e baltë dhe ca. basal 2 cm, 3 cm, pastaj aplikoni një shtresë e hollë apo të kulturës në skajet e tokës. Lule rrënjët në saksi centralizer qendrore. Do të shtojë në tokë rreth rrënjëve, gjysma e pellgut compaction tokës me dorë, të vazhdojë për të shtuar në tokë nga PenKou deri sa ajo është më shumë se 2 cm - 3 cm, dhe lotim plehrave në të ardhmen. Rreth 10 ditë, dhe pastaj gradualisht në XiangYangChu. Pots lule në procesin e prodhimit, pellgu futje fund shpesh ka një rrethi deri buzë, buzë, nëse nuk hiqni kullimit mund të ndikojë në sezonin e me shi, duhet të jetë i prishur, kur në pellgun. Basin mund të përdoret gjithashtu kur një tel plastike rrjeta në fund, mund të parandaluar grubs, krimb toke në një legen. Në pellgun kur derdhet nga Tuo tokës rrënjë, duhet të kalojnë me një prerje të mprehtë një shtresë e rrënjë të vjetra, toka sipërfaqe rrënjë gjithashtu duhet të përdorni një lopatë për të gërmoj pishe. Përndryshe, vëllimi rrënjë dredha-dredha të mos zgjas rreth murit pellgut, të lehtë për të thatësirës, ​​waterlogging, ndryshimet në të ftohtë, e nxehtë, bimët janë shpesh të zhvillimit të këqija.

toka e re në legen, tokës pellgu Dun duhet të jetë e vërtetë, për të shmangur lotim mund të shfaqen pas shpellë tokës, të ndikojë në thithjen rrënjë e ujit. Dhe duhet të ndahen përgjatë lotim gojë, jo nga vendi tokës plot pa ujë. Uji duhet të përmbyt. Family në pellgun e ujit për herë të parë, ka pasur më mirë metodën ulje përdorimi tenxhere, lule në vazo për t'u përfshirë në legen, në sipërfaqen e tokës lagështi të zhvillohet përsëri. Duhet të qëndrojë në për herë të parë pas derdhje, toka thahet përsëri në sipërfaqen e ujit të bardhë, për të zotëruar parimin e "nuk spërkasë".

Baseni i metodave të veçanta është jashtë në pellgun me kusht të tokës është pak e thatë (në këtë kohë, nga njëra anë, tkurrje tokës, lehtë nga dalja në legen, dhe mund të mbajë toka nuk vijnë të lirshme), pemët nga pellgu i pari, atëherë përdorni bambu për të eliminuar SuTu rreth gjysma, prerë përgjatë tokës rreth topin të shkojë rrënjë të vjetër, merr rrënjë. Sidomos taproot prerë në katin e legenit të shtrihet, të prerë më me kujdes off kalb rrënjë. tëharrje nevojat rrënjë, të prerë, të prerë bie në rrënjë. Sa e dukshme rritja root root qethje, zhvillimin rrënjë, rrënjë shumë, në fund rrënja mund të shfaroset disa më shumë; Sistemi rrënjë nuk është e zhvilluar, dysplasia ri rrënjë më pak të prerë prerë apo jo. Mundohuni të marrë kujdes të tokës dhe tëharrje rrënjë operacionin dhe për të shmangur topin shpërndarë balte, duke i kushtuar vëmendje të veçantë për të mbajtur rrënjë mirë kapilar në grimcave të tokës. Për Bonsai pishe veçanërisht nevojë për të mbrojtur pjellë rrënjë, vetëm në këtë mënyrë mund të sigurojnë një shërim të shpejtë pas rritje në një pellg. Në basenin për herë të parë pas ujë për të ujitur këmbë, në mënyrë për të siguruar përbashkët rrënjë me tokë të re, uji toka nuk nxitojnë për të bërë më vonë. Vetëm në një pellgu i rrënjës së vjetër pemë është i dëmtuar, mbirjes ri rrënja, aftësia për të absorbuar ujë është shumë i dobët, atëherë në qoftë se lotim shumë kanë më shumë gjasa të shkaktojë rrënjët rotted. Metoda e saktë është disa herë në ditë për të llak në trungun dhe gjethe, ruajtjen nevojën për ujë, pemët nuk janë të lagësht dëme rrënjë tokës. Pas picking mbjelljen e tokës pas marrjes rrënjë. Mat legenit Kati kur mbjelljen POTS mira thyer apo fije plastike neto, në mënyrë për të mbajtur ventilim tuaj legenit kat, përmbytjet. pellgu i madh dhe pellgut të thellë të pad POTS më shumë të thyera, pastaj plotësoni në një shtresë e tokës trashë trashë, atëherë mbjellë në fabrikë, me pemë ecje të jetesës, ndërsa duke u bashkuar para të bëra mirë kultivimin e tokës, por nuk hidhen në compaction tokës, duhet së pari të rregullojë vendin e pemëve në legen, dhe pastaj të përdorin shkop bambu për të plotësisht të tokës kompakt, nuk i kanë strofkat, përndryshe lehtësisht të çojë në rritjen e dobët e ardhshme dhe madje edhe vdekje


Ora Post: Mar-05-2018
WhatsApp Online Chat !