Disa Bimët Best House

Edhe pse ka shumë bimë të gjelbër mund të luajnë një ajër të pastër, në mënyrë efektive për të hequr rolin e ndotjes shtëpie, por për shtëpitë e sapo rinovuar nënshtruar ndotjes kimike, aloe, Chlorophytum, Sansevieria dhe bimë të tjera është deodorant më efektive natyrore.

Shkencëtarët e NASA Pas 20 viteve të hulumtimit ka gjetur se në kushtet e ndriçimit të 24-orë, një tenxhere e aloe mund të eliminojnë 1 metër kub të ajrit që gjendet në 90% formal; pots Chlorophytum mund të jetë soba, pajisje elektrike, produkte plastike Shpërndarja e monoksidit të karbonit dhe peroksid azotit absorbohet rraskapitur, por edhe kromi off 86% të formaldehyde; gjethe dhe gjethe të tjera të mëdha të bimëve gjeth mund të thithin më shumë se 80% të gazrave të dëmshme shtëpie. Prandaj, në 15 metra katror të dhomen e ndjenjes, mbjellë me dy pots e Chlorophytum ose Sansevieria, ju mund të mbani ajër të pastër, larg nga çdo rrezik formal.

Përveç kësaj, ivy mund të thithin 90% të benzenit; agave mund të gëlltitet 70% e benzenit, 50% formaldehide dhe 24% të trichlorethylene; varur blu mund të gëlltisë 96% monoksid karboni, 86% formal. Ndërsa Kumquat, shegë, Mirabilis japonica dhe Haliotis diversicolor kishte rezistencë të fortë ndaj fluori hidrogjenit. Wisteria pasur rezistencë të fortë të dioksid squfurit, klori dhe fluori hidrogjeni. Camellia, shegë, Milani për klorit shumë toksike, të ketë një thithjen dhe akumulimit të caktuar kapacitetit; gardeni, shega, Milano mund thithin dioksid brendshme squfuri; agrume dhe ajrit rozmarinë shtëpie mund të bëjë baktereve dhe mikroorganizmave të reduktuar në masë të madhe.

Përveç sa më sipër duhet të jetë në kushtet e dritës mund të thithin gazeve të brendshme të dëmshme në lule gjelbër bimëve në vazo, ka disa lule në natën për të pastruar ajrin, të cilat janë llojet më të zakonshme të palme kafe, garniturë short blu, shirit Gaelan , Dita, rrënjët filxhan-formë, pineapple kultivuar dhe tigër Pilan dhe kështu me radhë. Për më tepër, ky lloj bime gjithashtu ka një avantazh shumë të qartë - mbjelljen e thjeshtë dhe të mirëmbajtjes, e cila është thënë shpesh se lule "presin mirë".


Post time: Mar-07-2018
WhatsApp Online Chat !